Optakt til damernes bronzekamp

Sendt til Damer Elite Nyheder

Allerede fredag eftermiddag drager damerne mod Øen, nærmere betegnet Helsinge. De har vidst hele sæsonen at der skulle mirakler til for at en DM-finale i år ville blive en realitet, og derfor var det overordnede mål en semifinale for sæsonen. Da nyheden kom for at der i år skulle spilles om bronzemedaljerne, besluttede pigerne sig hurtigt for, at det var det de gik efter. Kunne det ikke blive guld, var alt andet metal velkommen til Aalborg. Pigerne kalder dette deres "finale", og det ville være et godt punktum for et AaB hold i udvikling og fremgang, at komme hjem med et sæt fortjente bronzemedaljer.

 

Damernes kamp spilles allerede lørdag formiddag kl. 10.30, og her venter Rødovre, som blev klare grundspilsvinder i Øst - Der venter dermed damerne en uhyre svær kamp. Rødovre er dermed også storfavoritter til at nuppe sejren med et super rutineret hold fyldt med tidligere og nuværende landsholdsspillere. Der er ikke en eneste på Rødovre-holdet, som ikke har prøvet at stå i disse kampe før, hvorimod der venter AaB-pigerne en udfordring, men samt også en stor oplevelse i og med at godt halvdelen af holdet aldrig har stået i denne situation før. Det bliver en stor oplevelse for disse piger, at være en del af dette store arrangement, som finaledagen er, hvor hele floorball Danmark samles.

Rødovre-profiler:

- Maria Olausson: En fantastisk all-round spiller med sans for mål. Hun er en spiller, som ene og alene kan vinde eller tabe en kamp for Rødovre, men det er det, som gør hende unik - Hun tør nemlig at gøre noget.

- Camilla Bjerregaard: Rødovres keeper, og Danmarks bedste lige pt. Hun er en keeper med uhyggelige reflekser, og et fantastisk knivskarpt udkast. Hun har et højt bundniveau, og det kan blive afgørende for Rødovre. Hun er dog også en keeper med udfald, og det er her AaB'erne skal slå til.

- Line Lauridsen: Rødovres målnæse og en spiller der nyder disse kampe, hvor hun altid har en tendens til at ramme topniveau. Hun er ikke en spiller, som skal have for meget plads, da hun er farlig både som pasningsspiller og skytte.

Rødovre mangler i kampen en af deres bærende kræfter i den rutinerede Vicki Samuelsen. Hun fik en spilledagskarantæne i deres sidste semifinalekamp mod ÅFK, da hun efter sigene skulle have kastet en bold efter en tilskuer, og er dermed udelukket fra bronzekampen.

Kampen byder også på gensyn med de to tidligere AaB spillere, nemlig Sofia Bundgaard og Stine Hansen. Mens Sofia stadig spiller, har Stine Hansen trukket i trænertrøjen, da en skade har sat hende ud i en sæson.

Det er en fuldtallig AaB-trup der, trods lidt småskader, stiller op til kamp. En kamp, hvor de piger, som har prøvet dette før, forventes at gå forrest og vise vejen. Profiler som Carina Vestergaard, Michell Jensen, der til trods for deres unge alder, har været nogle af AaB's mest bærende kræfter gennem sæsonen. Men også en spiller som Marie Louise Kristensen har meldt sig ind i slutspillet især og vist sin klasse. AaB'ernes nye stjerneskud, nemlig keeperen Katja Nielsson, kommer på sæsonens største prøve. Med kun en sæson i buret, har hun været igennem en enorm udvikling, og har vist stor klasse, specielt i kvartfinaleserien mod Jægerspris.

Hvis man skal snakke statistik, så har AaB'erne her overtaget. Der går ikke én sæson, hvor de to hold ikke render ind i hinanden. Senest i sidste sæsons pokalfinale, hvor AaB'erne trak sig sejrsrigt ud, og vandt med hele 8-2. Forrige sæson stod den på møde i semifinalen, hvor AaB'erne også her trak sig ud som vindere med en samlet score på 16-5. Det er et AaB hold med godt tag på Rødovre, men det skal så også siges, at det er et helt anderledes AaB hold, som tropper op til endnu et møde, hvorimod Rødovres hold er fuldstændig uændret.

Det er derfor et Rødovre-hold, som træder på banen som storfavorit til at hive sejren hjem, men det giver bare AaB'erne mere blod på tanden, og de har i hvert fald ikke i sinde at ligge sig ned fra start. Det er et super tændt AaB hold, som stiller op til kamp, og giver den alt hvad de har for at hive den bronzemedalje med hjem til Aalborg.