Damerne bed fra sig

Sendt til Damer Elite Nyheder

6-5 SV. (2-0, 3-3, 0-2, 1-0)

Lørdag betød revanche tid for AaBs damehold, da de mødte op i Frederikshavn til 2. semifinale imod Blackhawks. AaB'erne har haft kort tid til at forbedre taktikken, og fik hurtigt kørt endnu et nyt spilsystem ind. Damerne var klar på at forbedre det lidt for store og uforklarlige nederlag ugen før, og vise, at man ikke skulle afskrive dem endnu.

 

Det er dog Blackhawks, som sætter sig mest på kampen fra start, og viser at de gerne vil lukke denne serie i to kampe, og de også først på måltavlen efter knap 4 minutters spil. AaB'erne skal lige bruge lidt tid på at finde sig tilrette på banen, og vende sig til det nye spilsystem, men som kampen skrider frem, får de bedre og bedre fat. Blackhawks bringer sig dog desværre på 2-0 efter godt 14 minutters spil, men det er ikke uden chancer til AaB'erne.

Damerne har fået snerten af, at dette godt kan lade sig gøre, og kommer ud til 2. periode med selvtillid og fart. Der går også kun 18 sek. før bolden ligger i Blackhawks-målet på en bold fra midten lagt ind af Marie Louise Kristensen. Men efter yderligere 16 sek. scorer Blackhawks på et næsten identisk mål og øger igen til 3-1. Michell Jensen vil det dog anderledes og med et godt pres på Blackhawks-backerne lykkedes det at hende at scorer til 3-2, på et rigtig godt fighter mål. AaB'erne har nu fået rigtig godt fat i spilsystemet, og formår at stresse Blackhawks-backerne rigtig godt, som med kampens forløb bliver mere usikre, og laver fejl. Det er dog desværre igen Frederikshavnerne, som kommer på tavlen til 4-2 efter godt 15 min. inde i perioden. Det er dog AaB'erne, som kommer tættere og tættere på målet, og knap 2 min. før tid bringer de sig på 4-3 på mål af Carina Vestergaard. Blackhawks vil dog ikke lade AaB'erne komme for tæt på og et lille minut efter øger de igen til to måls-føring 5-3.

AaB'erne sætter sig hårdt på 3. periode fra start, og det er et hold Blackhawks-backer, som spiller med stor usikkerhed. Frederikshavnerne virker lidt forkrampet i deres spil, og formår ikke at køre det flydende, hurtige spil de gerne vil. Godt 8 min. inde i 3. periode, erobre Stinne Jørgensen bolden i Frederikshavnernes midtzone, smider bolden videre til Carina Vestergaard første gang, som sikkert smækker bolden i nettet til 5-4. Ikke engang et minut efter er det Emilie Huus, som kan udligne til 5-5 på et flot trækskud fra kanten. Det indbyder til en time-out taget af Frederikshavnerne, der vil gøre alt for at lukke denne kamp i ordinær spilletid. Det er dog et AaB-hold, som er ovenpå, og fortsætter det gode spil, de har gang i. Trods mange store chancer til begge hold, ender kampen 5-5 i ordinær tid, og kampen skal i overtid.

Den forlængede spilletid starter som lyn og torden med chancer til begge hold. En stor chance til AaB'erne triller lige forbi mål, og kort efter er det Blackhawks, som kan juble, da det er dem, der scorer det forløsne mål i tiden 1:55, og er dermed i finalen.

En kamp, hvor man virkelig havde undet AaB sejren, men det er et fortjent og velspillende Blackhawks-hold, som står i finalen. AaB'erne havde for mål, at komme og få oprejsning fra den første kamp, og gøre hvad der stod i deres magt for at drille Frederikshavnerne - og den mission man må sige lykkedes.

Kampens spiller blev Marie Louise Kristensen, som var sikkerheden selv i AaB-forsvaret, og som endnu engang har vist sig i point-magerens rolle. 

Point: Carina Vestergaard 2+0, Michell Jensen 1+2, Marie Louise Kristensen 1+1, Emilie Huus 1+0 og Stinne Jørgensen 0+1.

Nu er det så bronzekampen, der gælder for damerne. En kamp, som de kalder "deres finale", da de godt i år vidste, at der skulle mirakler til, hvis de skulle stå i en DM-finale. Kampen spilles i Helsinge lørdag d. 12. april kl. 10.30, hvor Rødovre venter. Rødovre blev klare vindere af grundspillet i Øst, og der venter derfor en stor mundfuld for damerne. Men det bliver ikke en umulig opgave, og det vil damerne med sikkerhed vise, som tager derovre for at hive en fortjent bronzemedalje med hjem til Aalborg.