Damerne fik ørene i maskinen

Sendt til Damer Elite Nyheder

2-9 (1-4, 1-2, 0-3)

Lørdag stod den på 1. semifinalekamp i serien mellem AaB's damer og Frederikshavn Blackhawks. Selvom Frederikshavnerne er udråbt som storfavoritter til at gå i finalen, var det stadig et veloplagt AaB-hold, som mødte op i AaB hallen klar til at tage kampen op.

 

AaB'erne starter også kampen rigtig godt, og som kampen starter kunne udfaldet gå begge veje. Og efter knap 5 min bringer AaB'erne sig på 1-0 på et lækkert mål af Carina Vestergaard, som server en høj bold, lagt af Marie Louise Kristensen, ind bag BH-keeperen. Desværre går der små 2 min og BH har udlignet til 1-1, på et mål af Cecilia Di Nardo, som flot trækker bolden helt op i krogen bag AaB-keeperen. Få minutter senere kommer BH på 1-2, og det bliver begyndelsen til kollapset for AaB. AaB'erne glemmer aftalerne og formår ikke helt at spille det spil de kan. De stresser og laver kostbare fejl, som resultere i at der står 1-4 til udeholdet efter 1. periode.

Det er umiddelbart et mere fattet AaB-hold, som træder ud til 2. periode. Det er også en periode, som indeholder store chancer til begge hold. Men nyindskiftet Sara Lund i AaB-målet og en velspillende Anna Schepler i den anden ende holder perioden ren for scoringer langt hen i perioden. Det er dog AaB'erne, som kommer på tavlen først, da en åbning viser sig på et frislag, hvor Marie Louise Kristensen ligger en super assist til Stinne Jørgensen, som sikkert ligger bolden i mål - Så står der pludselig 2-4 og AaB'erne er tilbage i kampen igen. Kort efter bliver AaB'erne ramt af en udvisning, som udeholdet skal bruge ganske kort til at udnytte, og så står der 2-5. Og for at gøre ondt værre scorer BH igen til 2-6 få minutter efter, og hermed er det hårdt op af bakke for AaB'erne.

3. periode virker AaB'erne rigtig rystede, og kommer aldrig helt igang med perioden før det allerede er galt igen - Knap 2 minutter inde i perioden står der nu 2-7, og få minutter efter står der 2-8. Med 10 minutter igen af kampen scorer de så til 2-9, og ydmygelsen er nær. AaB'erne sætter deres 3. kæde på banen, som gør en rigtig god figur trods det massive BH-tryk, og der bliver ikke scoret yderligere i perioden, hvilket giver slutresultatet 2-9.

Alt i alt en kamp, hvor Frederikshavnerne bare var rigtig veloplagte og effektive. De formåede at ligge et højt tryk hele kampen igennem, og fik med stor succes ødelagt AaB'ernes spil. Det var et AaB-hold, som ramte en rigtig kollektiv off dag, og heldigvis er der en chance mere på lørdag for at gøre skaden god igen. Resultatet starter på nul, og en sejr til AaB'erne, og de er med igen til en 3. kamp søndag.

Kampens spiller blev Sara Lund, som i kampen fik debut på holdet til 2. periode. Ikke fordi den sædvanlige målmand Katja Nielsson, var skyld i de mål, som gik ind i 1. periode, men det var et forsøg fra trænerteamet på at sætte noget i gang. Sara kommer ind med sin store rutine, og er skyld i at der ikke gik flere mål ind på AaB'erne i første del af 2. periode, hvor hun hostede op med flere store redninger, samtidig med at hun med hendes super udkast, var med til at sætte et ekstra skub i AaB'ernes kontrafase.

Point: Carina Vestergaard 1+0, Stinne Jørgensen 1+0, Marie Louise Kristensen 0+2 og Stine Moselund 2 x 2min.

Som skrevet, er der på lørdag revanchetid - AaB'erne tager til Frederikshavn med spillested i Abildgaard Hallen kl. 15.00. Pigerne er allerede sultne på at komme i gang igen og vise, at denne kamp var en fejltagelse.