Sikker sejr til damerne i 1. kvartfinale

Sendt til Damer Elite Nyheder

8-4 (1-1, 4-2, 3-1)

Det var en flok meget spændte piger, som mødte op i AaB-hallen lørdag. Endelig var det tid til det sjove, og samtidig skulle man møde en ny modstander, som man ikke kendte det helt store til i forvejen. I og med Jægerspris blev 2'er i Øst, måtte favoritværdigheden ligge på deres skuldre, men det ville AaB'erne ikke finde sig i. Det er dermed også AaB'erne, som ligger sig tung på spillet fra start. Det er et meget afventende Jægerspris-hold, som satser på kontraspillet, hvilket de også var rigtig gode til. Det er dog AaB'erne, som kommer på tavlen først ved mål af Carina Vestergaard. Trods spilovertag bliver AaB'erne lidt rystede af Jægerspris' stærke kontraspil, hvilket resultere i meget stressede og ukvalificerede afslutninger, som afholder AaB'erne fra yderligere scoringer. Jægerspris udnytter istedet deres specialitet i kontraen, og kan derfor flot udnytte en udligning til 1-1.

En lille "opsang" til AaB'erne i pausen giver umiddelbart pote, da de kommer ud til 2. periode som lyn og torden. De scorer nemlig to mål på blot et minut, og dermed står der pludselig 3-1 i tiden 21:11, og kort tid efter står der 4-1 i tiden 23:00. Om AaB'erne slapper lidt mere af efter de hurtige mål må være usagt, men Jægerspris bliver lukket mere ind i kampen igen, hvilket resultere i en reducering til 4-2 efter godt 29 minutters spil. Heldigvis får AaB'erne øget føringen igen til 5-2 blot få minutter efter, men modstanderne vil bare ikke slippe taget, og udnytter en løs bold, da de få minutter efter får muligheden i powerplay, og scorer til 5-3, hvilket bliver resultatet efter 2. periode.

AaB'erne kommer igen stærkt ud fra pausen, da Carina Vestergaard blot skal bruge 51 sek. på at scorer til 6-3 på en flot spilvending af Marie Louise Kristensen. AaB'erne spiller klogere og med lidt mindre stress i spillet. Dog stadig med lidt udfald, som lukker Jægerspris ind i kampen. Godt 50 minutter inde i kampen er Carina Vestergaard igen på spil, og scorer til 7-3 fra hendes ynglingsposition. Desværre er Jægerspris sværre at ryste af, og scorer til 7-4 med ca. 6 minutter tilbage. AaB'erne lukker og slukker festen i tiden 59:10, da Michell Jensen banker bolden i nettet til slutresultatet 8-4. 

Alt i alt en kamp, hvor AaB'erne var dominerende, men med udfald, der lukkede Jægerspris ind i kampen op til flere gange. Også en kamp, hvor 3. kæden kom i gang, og gjorde en rigtig god indsats. En af kampens helt store lyspunkter var dog endnu engang AaB's nye 1. keeper Katja Nielsson. Hun har stået på mål i blot én sæson, og hendes iver efter hele tiden at lære og udvikle sig, giver pote. Hun diskede i kampen op med flere store redninger. Især en redning dukker op i hukommelsen igen og igen, var da hun lækkert pillede glansen af et zorro-forsøg fra Jægerspris-spilleren Jeanette Andersen. Katja er helt sikkert en spiller, der må kandidere til titlen som Årets Fund - Stærkt gået !!

Kampens spiller blev Carina Vestergaard, der var en stor pestilens for Julie Rønnebech i Jægerspris-målet.

Point: Carina Vestergaard 5+0, Michell Jensen 1+1, Isabella Westermann 1+0, Emma L. Konnerup 1+0, Eva Knudsen 0+3, Marie Louise Kristensen 0+2 og Stinne Jørgensen 0+1.

På lørdag går turen så mod Jægerspris, hvor returkampen spilles. Vinder damerne lørdag er de dermed klar til semifinalen, hvor Frederikshavn Blackhawks med stor sandsynlighed venter efter deres storsejr over Hafnia i weekenden. Taber damerne lørdag, har de en chance mere søndag til at spille semifinalen i hus. Det bliver et spændende opgør på udebane for damerne - Jægerspris manglede et par af deres profiler til den første kamp, og det bliver en fyldt hal i Jægerspris, som vil gøre alt for at ligge pres på AaB'erne. Vi krydser alt, hvad vi kan lørdag for at damerne sikre sig semifinalepladsen.