Historien om "Den Grimme Ælling"

Sendt til Damer Elite Nyheder

En hektisk periode for AaB's damer stod for døren, da de pludselig mistede godt og vel et halvt hold efter sidste sæson af årsager som karrierestop, graviditet, flytning mm. Diskussionen om, at trække holdet til 1. division for at satse på genopbygningen blev hurtigt manet til jorden af DaFU, men også af de resterende spillere i AaB-truppen, som var klar til at tage kampen op. 

 

Til sæsonen 2013/2014 stod der så blot 8 damespillere i AaB-truppen, men med en fightervilje om, at få dette hold bygget op fra bunden igen, og bevare et damehold i Aalborg, som stadig skulle spille med, hvor det var sjovt. Der kom hurtig stor interesse for holdet af spillere udefra, som henvendte sig med modet på at prøve sig med ligafloorball, og pludselig voksede truppen sig bare større og større. Stinne Jørgensen pådrog sig den udfordrende tjans som træner, hvor det siden den dag har stået på hårdt arbejde. Trods udfordringen, har truppen stadig været ambitiøse, hvilket også har afspejlet sig på træningerne med fx. implementeringen af to nye spilsystemer. Mange af de nytilkomne spillere har ikke været bekendt med dette før blandt andet, og har virkelig taget udfordringen op med hård hånd.

Det har været en lang proces med hårdt arbejde, højt humør og en trup, som har nået de mål, som var sat for sæsonen. En af målene var bl.a. at drille de to forhåndsfavoritter fra Århus og Blackhawks, hvilket man må sige er lykkedes. AaB-pigerne er fx. det eneste hold, som kan bryste sig med, at have slået topholdet fra Blackhawks i grundspillet, og øvenikøbet gjorde Århusianerne nervøse for at miste 2. pladsen.

Det sidste mål for pigerne mangler dog endnu, hvor kvartfinalerne venter rundt om hjørnet. Damerne møder Jægerspris i kvartfinale-serien - et hold i stort set samme situation som AaB, som arbejder på at få stablet et stabilt hold på benene. En serie, som helt sikkert ligger sig op til at være den mest spændende, og på papiret kan gå begge veje. Men pigerne vil gøre alt hvad de kan for at nå det sidste mål for truppen, nemlig en semifinaleplads.

Den 1. kvartfinale spilles allerede nu på lørdag i AaB-hallen kl. 12.00. Kom og støt op om pigerne, i hvad der måske kan blive deres sidste hjemmekamp i sæsonen.

Alt ros skal til sidst lyde til disse hårdt arbejdende pigerne, som har stået sammen og vist vejen. Truppen startede på 8, men er nu oppe på hele 18 spillere, og så er det endda lykkedes at få stablet et 2. hold på benene også.

Det er en fairytale-story, der vil noget - Lige som alt så sortest ud, må man sige at det hele er endt med det bedst mulige resultat for klubben og især dameholdet.