Damerne tager 1. stik i kvartfinalen

Sendt til Damer Elite Nyheder

2-10 (1-1, 0-5, 1-4)

Endelig er det blevet tid til det man har gået og ventet på hele sæsonen, nemlig det sjove – slutspillet.

Damernes sæson op til slutspillet har været lidt hektisk og med en masse udfordringer. De startede sæsonen med 21 spillere på holdlisten, men i løbet af hele sæsonen er der sket så meget, at de pludselig kun var nede på 10 spiller inkl. keepere kort inden slutspillets start. De er blandt andet ramt af HELE fem lykkelige omstændigheder (der udløser 3 forårsbørn samt 2 efterårsbørn), to er flyttet fra byen, en er på udlandsophold, og så har der været lidt skader, sygdom og operationer, der har holdt folk ude i en længere periode. Dette har gjort at træner Stinne Jørgensen har skulle tænke kreativt til tider, og der har ikke været mulighed for at skabe den stabilitet i faste kæder, som giver tryghed især på dette tidspunkt af sæsonen. 

Alt dette har gjort holdet stærkere, og alle udfordringer og kreative ændringer er taget med oprejst pande og et smil. De har fået det bedste ud af det, og var med til det sidste i forhold til 1. pladsen i vest mod DM Favoritterne fra Århus. Det viser en god solid grundstamme, og et hold, der står sammen når det virkelig gælder, hvilket vi også håber, kommer til udtryk her i slutspillet. Det hele faldt dog på plads inden slutspillets start i form af, at den unge Caroline Horsens blev klar før tid efter en hofteoperation, som har holdt hende ude hele sæsonen. Samt er den rutinerede Jane Stubben klar på at give en hånd med for at få puslespillet til at gå op. 

Damerne møder i kvartfinalen Hvidovre. Det er et hold blandet med ung og gammel, og virker umiddelbart som et homogent og fasttømret hold, hvilket man kommer ret langt med, især på denne tid af sæsonen. De har i år fået Anna Bang på mål, der virkelig har udviklet sig, og på en god dag kan afgøre en floorballkamp. Deriblandt har de et par unge profiler, som også er værd at holde øje med. Det er på ingen måder et hold som skulle undervurderes.

Og dette blev de heller ikke. Damerne skulle dog lige bruge 1. periode til at finde sig til rette i kæderne og på banen, men fra 2. periodes start var pigerne ikke til at stoppe. De spiller rigtig flot og fornuftigt floorball, og gør stort set alt rigtigt. Hvidovre kommer sjældent til afslutning, og har svært ved at følge med AaB'erne. Hvidovre kom længere frem på banen til til sidst i kampen, hvilket skabte lidt uro en overgang i forsvaret, men det blev hurtigt løst, og damerne kørte sikkert sejren hjem. 

Point: Agata Plechan 4+0, Caroline Horsens 2+2, Jane Stubben Tuure 2+1, Eva Knudsen 1+1, Maria Andersen 1+0, Stinne Jørgensen 0+2, Emma Lund Konnerup 0+1 og Carina Vestergaard 0+1. 

Næste kamp er allerede nu på lørdag, hvor det gælder den 2. kvartfinale mod Hvidovre. Kampen spilles kl. 13.00 i AaB Hallen, så kom og støt damerne til en semifinaleplads. Efter damerne spiller herrerne deres 3. kvartfinale mod Hvidovre, der desværre tabte to meget tætte kampe derovre, som ligeså godt kunne have tippet AaB'ernes vej. En god mulighed for at komme og støtte op om klubben og de to elitehold - vi ses i hallen !!