U19/21 på sæsonens første opgave

Skrevet af Michael Pedersen. Sendt til Nyheder

Det var ikke hvilken som helst opgave AaB´s U19/21 hold skulle på Søndag 24/8 i Kolding. De var nemlig blevet bedt om at stille op som sparringspartner mod det danske U19 landshold.

Med på U19 landsholdet var også 5 af AaB´s egne drenge og derfor var det en noget decimeret trup der tog turen sydover. 8 udespillere og en keeper. Kampen skulle gå over 4 perioder og derfor gav det god mening at forstærke AaB holdet med en håndfuld af de mange landsholds spillere.

 

Så en noget blandet trup, der på ingen måde var spillet sammen. Men den slags er der jo råd for. Træner Møller lagde en let forståelig taktik for dagen, og fik hurtigt drengene til at fange at det handlede om at få landsholdet til at spille på vores præmisser. Luk midten af banen når de har bolden, lok dem til at spille rundt langs banderne og skuddene derfra har Alex. Tålmodighed i opspillet og sørg for at komme på mål.

 

Det skal bare krydres med benhårdt arbejde og villighed til at tygge skud, så er det ganske svært at spille mod.  Det må man sige at AaB drengene var villige til og de bød landsholdet på modstand gennem hele kampen.

Det blev til en 2 måls føring indtil 3 periode, hvor landsholdet viser at de ikke skal bruge mange chancer for at lave kasser. Således var AaB bagud 5-3 ved starten af 4 periode.

Men med tro på egne evner og vilje til at arbejde kommer man langt. 5-4 og der var mange gode chancer mod slutningen for at få scoret et eller to mål. Men sådan gik det ikke, kampen sluttede 5-4 til landsholdet

Ganske rimeligt udfald på kampen, men AaB drengene kan være stolte over kampen. Ikke bare resultatet men også måden de kæmpede på og super fokuseret uanset stærke modstandere og nye ukendte holdkammerater. I øvrigt kaster vi håndtegn efter de U19 landsholdsspillere som trådte ind på AaB holdet og leverede en flot indsats.

Opgøret strakte sig helt ud på trænerbænken, hvor man kunne se en U19 landstræner se presset ud ved tanken om at skulle hoste op med en middag for et nederlag. Men sådan skulle det altså ikke ende.

Kampen blev afviklet fint i sportens ånd, det blev givet og taget af et godt hjerte, uden det gik over gevind.

Myndigt styret af Dommer H. Overgaard, der dog i perioder stod så stille midt på banen at der efter kampen stak en p-bøde op af hans lomme.

Man of the match: Alex på AaB kassen, selvom der var mange andre der kandiderede til titlen.